googlef861baca2096afea.html UA-79846156-1

Over dankbaarheid - Blog - Leukermet2.com

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Over dankbaarheid

Gepubliceerd door in dagboek ·
Wij hebben ons leven te danken aan het feit dat wij voedsel krijgen van onze drie onderliggende rijken. Van het bodemrijk krijgen wij o.a. de nodige mineralen. Van het plantenrijk krijgen wij o.a. de nodige vitaminen. Van het dierenrijk krijgen wij o.a. de nodige eiwitten. Wij zouden dankbaar moeten zijn, maar wat doen we? We vergiftigen het bodemrijk, we vernietigen het plantenrijk en we mishandelen het dierenrijk. Deze drie rijken worden ernstig misbruikt door het mensDOM.

Om maar enkele voorbeelden te geven wat wij met het dierenrijk doen. Ik ga het hier niet hebben over de wrede praktijken in de slachthuizen. Ik ga het even hebben over onze universiteit, het UZ Gent, waar muizen ziek worden gemaakt door hen te verplichten fijnstof van dieselmotoren te laten inademen. Dit veroorzaakt uiteraard ontstekingsreacties op de longen. En dat is nog niet gedaan. Deze muizen krijgen hierbij nog huisstofmijt toegediend met de bedoeling om allergische reacties in de luchtwegen op te wekken. Tenslotte worden ze dan afgemaakt om hun longen eventjes te bekijken. UZ Gent aarzelt zelfs niet om muizen sigarettenrook te doen inademen, wat wettelijk verboden is voor onderzoek van tabaksproducenten.
 
Heel recent heeft Volkswagen zich verontschuldigd voor hun wansmakelijke praktijken waarbij apen dieselrook moesten inhaleren.

En ik beperk me hier tot het dierenrijk. Over de mishandeling van het bodemrijk en plantenrijk heb ik nog niets verteld. Ooit heb ik gelezen “Wat je zaait, zal je oogsten”. Het is niet te verwonderen dat het mensDOM moet boeten voor zijn hoogmoedig gedrag. De natuur laat niet toe dat er met haar wordt gesold. Oh mensheid, reflecteer en word bewust van wat je onze drie onderliggende rijken aandoet. Wees dankbaar!

"Maar ja," zullen enkelen denken, "het zijn maar muizen en apen." - Die 'enkelen' zijn ocharme zo onwetend en denken vooral, als gevolg van hun dwaas egoïsme, enkel aan zichzelf. Confucius schreef ooit in zijn 'Boek der Veranderingen': "hogeren kunnen door rijke gaven aan de lageren hun positie verzekeren."
Het mensDOM doet net het omgekeerde, ze vernietigen de lagere rijken.


Bookmark and Share

Geen commentaren


Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu